Home / Stiri financiare / Liberty Reserve - Banca lumii subterane

Liberty Reserve - Banca lumii subterane

Liberty Reserve - Banca lumii subterane

Liberty Reserve a fost un fel de PayPal pentru lumea subterana. Sau a fost, de asemenea, o operatiune de spalare a banilor la nivel mondial? Iata concluziile despre acest proiect, prezentate de site-ul theatlantic.com sub semnatura lui Jake Halpern.

ra lui Jake Halpern.

În toamna anului 2011, US Secret Service a orchestrat un flagrant. Tinta a fost un vietnamez pe nume Hieu Minh Ngo. Anchetatorii suspectau ca acesta este un hot de mare anvergura care a vândut pachete de date cunoscute sub numele de "fullz", fiecare incluzând de obicei numele unei persoane, data nasterii, numele de fata al mamei, numarul Social Security, adresa de e-mail si parola. Infractorii puteau cumpara „fullz” de la Ngo pentru mai putin de opt centi si apoi le utilizau pentru a deschide carduri de credit, pentru a lua credite sau pentru a crea fisiere pentru rambursari ilegale de taxe. Cei certati cu legea ii puteau plati vietnamezului pentru accesul la o baza de date vasta, continând cazierul personal ale oamenilor.

Ca parte a operatiunii, un agent al Secret Service a încercat sa cumpere identitatea a sute de cetateni americani. În astfel de tranzactii ilegale, fie ele cu droguri, arme sau identitati furate, identificarea unui sistem de plata în care ambele parti sa aiba încredere poate fi dificila. Tranzactiile cash sunt considerate cele mai sigure, pentru ca nu lasa nicio urma. Dar predarea unei serviete umplute cu bani nu este o optiune în cazul în care cei implicati se afla în parti opuse ale planetei. Atunci, vietnamezul Ngo a sugerat o alternativa: într-un e-mail adresat agentului, el a oferit instructiuni simple: "Va rugam sa virati banii spre contul nostru LR: U8109093"

Detalii, pe Capital

marti, 21 aprilie 2015, 282 afisari

Curs BNR vineri, 26 aprilie 2024

1 EUR4.9765 RON
1 USD 4.6373 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Ianuarie Februarie Martie
Euro 4,9748 4,9748 4,9709
USD 4,5640 4,6097 4,5735

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.7100 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile