Home / Stiri financiare / Salvare temporara pentru Valea Jiului: CE Hunedoara primeste din nou, prin lege, servicii de sistem

Salvare temporara pentru Valea Jiului: CE Hunedoara primeste din nou, prin lege, servicii de sistem

Salvare temporara pentru Valea Jiului: CE Hunedoara primeste din nou, prin lege, servicii de sistem

Complexul Energetic Hunedoara va beneficia si în continuare de facilitatea oferita pâna acum prin legislatie, de a furniza servicii de sistem, adica de a primi bani de la consumatorii de energie electrica pentru a “tine calde” grupurile din centralele pe huila Mintia si Paroseni.

Ministerul Economiei a pus in dezbatere publica “Ordonanta de urgenta pentru prorogarea termenului de aplicare a masurilor prevazute prin  Ordonanta de urgenta  a Guvernului nr. 26/2018 privind adoptarea unor masuri pentru siguranta alimentarii cu energie electrica”.

Mai precis, prin ea, se propune “prelungirea obligatiei Societatii Complexul Energetic Hunedoara - S.A. de a furniza servicii tehnologice de sistem catre Operatorul de transport si sistem, la o valoare a puterii electrice de cel putin 400 MW, in conditiile reglementarilor emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, in vederea mentinerii nivelului de siguranta a Sistemului Electroenergetic National, pana la data de 31.12.2020”.

De asemenea, Transelectrica are obligatia “de a stabili capacitatea lunara corespunzatoare serviciilor tehnologice de sistem, reprezentand rezerva tertiara lenta, pana la data de 31.12.2020”. Compania, care opereaza cele doua termocentrale din Valea Jiului, Mintia si Paroseni, si minele de huila care mai functioneaza a primit prin lege, acum doi ani, dreptul de a asigura servicii de sistem-rezerva tertiara lenta-platita de Transelectrica, deci in final de toti consumatorii, pana la jumatatea acestui an. Termenul va fi extins pana la finalul anului, prin acest OUG.Iata ce scrie in nota de fundamentare:Societatea Complexul Energetic Hunedoara - S.A. are o situatie economica dificila, compania fiind, din data de 14 noiembrie 2019, in insolventa.

Detalii, pe Economica

joi, 25 iunie 2020, 135 afisari

Curs BNR marti, 29 septembrie 2020

1 EUR4.8738 RON
1 USD 4.1678 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

Iunie Iulie August
Euro 4,8393 4,8380 4,8372
USD 4,2965 4,2239 4,0881

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 4.8289 RON
la ING Bank Romania
1 USD = 4.0798 RON
la ING Bank Romania
valabil pentru cumparare, la 16.02
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile